Vildsvin på Cajsa Warg
En av de tveklöst roligaste teamaktiviteterna vi gjort med jobbet är gårdagens matlagning på delikatessbutiken Cajsa Warg. Innan hade vi valt ut en trerättersmeny och igår delades vi in i lag för att tillaga middagen.
Med varsitt glas skumpa gick vi runt i butiken och plockade de varor vi behövde. Jag gissar att övriga kunder, på väg hem från jobbet, undrade varför jag stod och drach champagne vid kyldisken, och räknade fram 15 kvistar bladpersilja?
Jag bossade för varmrätten och skalade bland annat 72 svartrötter (!). Förrättsteamet bankade 75 oxfilébitar och efterrättsgänget kärnade ur bigarråer så det stod härliga till. Alla 15 deltagare skötte sina uppgifter exemplariskt, vilket resulterade i tre fantastiskt goda rätter.
Oxfilécarpaccio med rostad vitlök- och lingonvinägrette
Helstekt vildsvinsytterfilé med shiitakirisotto och vitlöksglacerade svartrötter
Körsbärsclafoutis med bourbonvaniljkräm och bjärnbärsmylta
Den middagen skulle jag kunna äta varje dag i veckan, och bäst av allt var att min varmrätt vann omröstningen om bästa rätt och att det dessutom blev sex matlådor att slåss om. Så imorgon äter jag risotto och vildsvin till lunch. Det ni!

Kommentarer
Trackback