Ägg x 3
Min kollega och vän M är en sann äggvän. Hon har ätit ett ägg till frukost varje dag i flera års tid och äter gärna ägg i andra former till de övriga måltiderna. Jag har alltid retat henne lite för hennes äggmani men idag slog det mig att jag inte ligger långt efter.
Var tredje vecka äter jag kokt ägg till frukost och just nu är det en äggvecka. Dessutom åt jag en dubbelvikt räkomelett till lunch. När jag tillagade dagens middag insåg jag plötsligt att frittatan med skinka och tomater, som låg i ugnen, ju också är en ren äggrätt. Herregud! jag kommer ju få både skörbjugg och då i kolestrol, för att inte tala om överskottet av protein jag kommer ha i kroppen om det fortsätter så här.
Men ägg är så smidigt att laga mat av. Det finns alltid i kylskåpet, håller i tid och evighet (oavsett vad som står som bäst föredatum på förpackningen!), mättar bra och går att variera i alla dess former. Kokt, stekt, kokt och skivat på macka, tunn dubbelvikt omelett med fyllning, ugnsomelett med stuvning, spansk potatisomelett/tortilla, frittata... Möjligheterna är oändliga.
Men händan efter ska jag försöka hålla mig till max ett ägg om dagen. Idag har det nog blivit sex ägg totalt i magen...!!

Kommentarer
Trackback