Sötpotatisbröd á la Paleo

Efter en härlig löptur i morgonsolen gav jag mig ut på ny en fiberhuskjakt och den här gången lyckades jag tillslut hitta en påse och kunde vända hemåt och göra Annikas sötpotatisbröd som hon skrutit av så mycket i sin blogg.
 
Brödet är enligt Paleo-style, vilket verkar vara den nya kosthysterin efter modeller som GI, lchf, Atkins och cambridge. Paleo går ut på att bara äta "stenåldersmat", det vill säga mat som fanns innan jordbrukandet började och mat som inte på något sätt är processad utan därmed innehåller endast ingrediens. Vitsen med Paleo är inte viktnedgång utan att äta så rena råvaror som möjligt. Det är en idé jag gillar. Det finns dessutom de som menar på att paleomat skulle vara inflammationshämmande för kroppen och ha en massa medicinskt positiva effekter för kroppen. Enda nackdelen med paleo är att det blir dyrt. Ju renare råvaror du köper desto dyrare är det, tyvärr. Att köpa ett halvfabrikat från frysdisken kostar bara en bråkdel av att laga en ordentlig måltid med ingredienser som kommer direkt från naturen (om du inte kan plocka dina kokosnötter och morötter själv förstås, och mala mandelmjölet i egen maskin).
 
Sötpotatisbrödet blir väldigt sött och gott, trots att det inte innehåller något socker eller sötningsmedel, det är sötpotatisen och morötterna som ger sötman. Dessutom blir det extra gott av kanel, kokosmjöl och kokosolja. Dagens lunch blev således det som fanns kvar av veckans trattkantrarellsoppa och några skivor av det ljumma brödet, med mandelsmör på. Rena festmåltiden!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0