Färska dadlar á la Omar
Jag har inte ätit godis på fem dagar! (Jag säger inget om kladdkakan, chipsen och bananchipsen jag ätit varje dag istället)
Mitt senaste alternativ när det är akut nödläge på att äta något är färska dadlar. Efter att ha överkonsumerat russin i ett par månader, har jag nu övergått till dadlar istället. Men färska dadlar, inte torkade. Dadlar orkar man inte äta så många av, och det är exakt det jag är ute efter: att bli nöjd av bara ett par stycken, inte kilovis. Blir dadlarna lite torra innan asken är slut kan man piffa upp dem genom att baconlinda eller fylla dem med chévreost. Men då blir det lite för matigt för att sitta och småäta klockan nio på kvällen.
Känner mig dock som en blandning av Omar i Ture Sventon och min iranska kollega när jag sitter med dadelasken på soffbordet varje kväll.

Mitt senaste alternativ när det är akut nödläge på att äta något är färska dadlar. Efter att ha överkonsumerat russin i ett par månader, har jag nu övergått till dadlar istället. Men färska dadlar, inte torkade. Dadlar orkar man inte äta så många av, och det är exakt det jag är ute efter: att bli nöjd av bara ett par stycken, inte kilovis. Blir dadlarna lite torra innan asken är slut kan man piffa upp dem genom att baconlinda eller fylla dem med chévreost. Men då blir det lite för matigt för att sitta och småäta klockan nio på kvällen.
Känner mig dock som en blandning av Omar i Ture Sventon och min iranska kollega när jag sitter med dadelasken på soffbordet varje kväll.

Kommentarer
Trackback