Protein som smakar apa

När jag tränar försöker jag lägga ett av huvudmålen mat efter träningspasset, frukost, lunch eller middag inom en timme efter avslutad träning för bästa återhämtning och uppbyggnad. De gånger jag inte får middag direkt efter träningen fyller jag oftast på med ett mättande kokt ägg och en proteinshake.

Visserligen är det bara en myt att amatörer som jag (och många med mig) ska inta extra protein efter träningen, men i mitt fall väljer jag det för mättnadskänslans skull. Jag mår alltid illa efter ett hårt träningspass och då behöver få i mig så mycket ätbart det bara går med så lite volym som möjligt. Alternativet är att jag bara fyller på med vätska och då blir det kämpigt för de nedbrutna musklerna att kunna läka och byggas upp igen.

Proteinpulver är ett tacksamt hjälpmedel på mattraven men den som uppfann pulvret missade en väsentlig sak, smaken. Varför måste allt proteinpulver smaka apa, så man nästan kräks efter bara några klunkar? Oavsett om det är smak av jordgubb, choklad, päron eller hasselnöt så får jag kväljningar bara av lukten och har hittills aldrig lyckats dricka upp en hel portion på 3 dl utan att slutet nästan kommit upp igen, trots att jag håller för näsan!
Det smakar lite bättre om man blandar shaken med mjölk istället för vatten, men ändå. Ska det vara så svårt att få det att smaka gott?!

Ge mig en shake som smakar som McDonald's milkshakes, då snackar vi grejer!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0