Ärtsoppa på torsdag

Jag är inte kräsen i maten men "vanlig" ärtsoppa äter jag inte. Jag vet egentligen inte varför men det är något med konsistensen och färgen, det går helt enkelt inte. Ungefär som gröt, det äter jag inte heller, går omöjligt att svälja.

Men ingen torsdag utan ärtsoppa. Grön ärtsoppa! Jag fortsätter på temat snabb, god (och superbillig) vardagsmat. Ärtsoppa av frysta gröna ärtor tar mindre än fem minuter att göra. Hacka lök och vitlök, fräs i smör, i med ärtor, vatten och buljongtärning, koka två minuter, mixa och krydda. Klart!
Men självklart vill man ha soppan lite lyxigare än så. Dagens variant mixades med creme fraiche, pepparrotsost, lite vitt vin och toppades med kallrökt lax. Nam nam!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0