Grodan levererar älgkorv

Lördagskvällen spenderades i goda tjejvänners lag på Grodan Grev Ture, och vi bjöds verkligen på överraskande bra mat och dryck i fem timmar.
 
Jag har ätit på Grodan ett flertal gånger och alltid gett maten ett medelbetyg. Men igår gavs högsta betyg och med beröm godkänt till älgkorven, som serverades med potatispuré, svamp och svarta vinbär. Älgkorven var verkligen långt över förväntan och bland det godaste på länge!
Istället för efterrätt valde vi en gammal bortglömd klassiker, kaffedrinken, och Grodans Kaffe Karlsson var en av de absolut bästa Karlssons jag druckit. Perfekt smak av kaffe-apelsin-choklad.
 
Läs nedan om Grodans älgkorv:
På restaurang Grodan i hittade vi älgkorv bland dagens lunchrätter. En härligt köttig korv gjord på högrev av älg, kryddad med bl a oregano, mejram, koriander, ingefära, enbär och muskot.  Korven serveras med potatispuré och en sås smaksatt med krossade svarta vinbär och några hela svarta vinbär (ett bra såstips! Dvs lägg i några svarta vinbär i såsen). – Vi introducerade älgkorven på menyn i augusti och den har varit så populär att vi fortfarande har den kvar på menyn, säger köksmästare Henrik Boberg. Vi gör 30 kg älgkorv på samma gång, och den räcker ungefär två veckor.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0